Ratsutila Cavalier
Ratsutila Cavalier

Ajankohtaista

Täältä löydät ajankohtaisia tiedotteitamme.

Ohjeet 18.3.2021 alkaen

Hevoset hoidetaan ulkona jos mahdollista. Harjauspaikalle mahtuu 3 hevosta: 1 keskelle ja 1 molempiin päihin hiekalle. Neljäs hevonen harjataan joko vanhan tallin edessä puomiin kiinnitettynä tai harjauspaikan viereisen rakennuksen seinällä olevaan lenkkiin kiinnitettynä.

Sateella/kylmällä hevoset harjataan sisällä niin, että jakaannutaan kahteen talliin. Molemmissa talleissa hevoset laitetaan päätykarsinoihin, keskimmäinen jää tyhjäksi. Jos hevosia on 3, vanhaan talliin menee 2 ja toiseen 1 (vanhassa tallissa satulat voi laittaa keskimmäisen karsinan oven päälle jolloin ne on valmiina siellä kuin hakee hevosen). Käytävällä ei saa harjata. Karsinassa saa olla vain yksi ihminen kerrallaan. Tunnin ajaksi riimut laitetaan harjakassiin ja harjakassi siirretään seinän viereen / karsinan ulkopuolelle. Jos hevosta hoitaa sisätiloissa, on käytettävä maskia.

Satulahuoneeseen mennään vain 1 kerrallaan (varmista tilanne ovella jos et ole varma). Tuntilista löytyy satulahuoneen ovesta ulkopuolelta. Satulahuoneesta haetaan / palautetaan varusteet ja ruokavadit tai pestään kädet (saippua ja käsipaperi löytyy lavuaarin vierestä), mutta oleskelu siellä on edelleen kielletty. Muutenkin turhaa oleskelua tallilla pitää edelleen välttää.

Vessan käyttö ei suositella lainkaan, sen pintoja emme pysty pitämään 100 % puhtaina.

Jos hevonen vaihtaa ratsastajaa tunnin alussa, uusi ratsastaja ottaa hevosen ohjista kiinni eri puolelta missä edellinen ratsastaja on, eli pidetään turvaväli siinäkin.

Tuntien peruutuksessa on nyt sairastuessa lievemmät ehdot, jos sairastut voit peruuttaa tuntisi 30 min aiemmin ja saat silti korvata tunnin. Peruuttamattomia tunteja ei saa edelleenkään korvata ja muissa syissä peruutus edelleen edellisenä päivänä klo 16.00 mennessä.

Edelleen on myös voimassa samat säännöt kuin ennenkin: jos olet vähänkään kipeä tai ollut ulkomailla viimeisen viikon sisällä, älä tule tunnille/tallille. Yski kainaloon, pidä hanskoja, säilytä turvavälit ja jos et pysty pitämään turvaväliä, käytäthän maskia sekä ja pese kädet/käytä käsidesiä ym. yleiset ohjeet.

Seuraamme virallisia ohjeistuksia aktiivisesti ja tämän vuoksi meidänkin ohjeisiin saattaa tulla nopeita muutoksia

 

-----

 

 

 

Tietosuojalaki muuttuu!

Ratsutila Cavalier ylläpitää manuaalista asiakasrekisteriä, joka säilytetään lukitussa tilassa ja tietoja käsittelee vain rekisterin ylläpitäjä Kaisa Laaksonen. Asiakasrekisteriin on kerätty asiakkaan nimi ja yhteystiedot. Tiedot on kerätty asiakassuhteen hoitamista varten ja niitä ei jaeta eteenpäin. Asiakkailla on oikeus nähdä tietonsa ja vaatia virheellisten tietojen korjaamista, pyynnöt näistä osoitetaan Kaisa Laaksoselle.