Ratsutila Cavalier
Ratsutila Cavalier

Ajankohtaista

Täältä löydät ajankohtaisia tiedotteitamme.

Syyskausi 2021

Kevätkausi on ollut tallille ja meille raskas monin tavoin: useampi hevonen on sairastellut, Cava jouduttiin lopettamaan polven murtuman vuoksi ja lisäksi talli jouduttiin vielä sulkemaan hetkeksi kun perheemme sairasti koronan.

Hevostilanne on jatkunut haastavana ja tällä hetkellä näyttää siltä että Wille on kuntoutumassa, toki tämä nähdään vasta ajan kuluessa. Lotte on tällä hetkellä hyvä, sillä ei ole ollut kiimoja ja näin ollen se ei ole myöskään kipuillut niitä. Loten tilanne selviää paremmin syksyllä, silloin sen oireet ovat olleet pahimmat ja silloin sitten saadaan selville riittääkö lääkitys pitämään kiimat ja kivut poissa. Luppa ei valitettavasti tule kuntoutumaan yrityksistä huolimatta ja se saa nyt olla eläkkeellä sen ajan kun on kivuton.

Nykyinen markkinatilanne hevosissa on haastava ja yrityksistä huolimatta uusia tuntihevosia ei ole löytynyt. Tästä johtuen joudumme sopeuttamaan toiminnan olemassa olevien hevosten määrään ja kuntoon sopivaksi. Tämä tarkoittaa sitä, että tunteja pidetään jatkossa ma-ti ja to-pe 2 h/ilta. Yhteen tai kahteen päivään saamme mahdollisesti järjestettyä 3 h/ilta.

Pyrimme järjestämään kaikille halukkaille paikan ja nykyiset ratsastajat voivat laittaa tallilla olevaan listaan tai ilmoittaa suoraan Kaisalle heille sopivat ajat, päivät ja ryhmätoiveet tai jos ei aio jatkaa syksyllä.

Joudumme haastavan tilanteen vuoksi myös nostamaan hintoja, uusi hinnasto tulee voimaan 1.8.2021 ja löytyy tallin sivuilta. Oma hevonen -paketti muutetaan kauden mittaiseksi, koska kausien lopussa on yleensä vajaita kuukausia. Näin saadaan laskutus selkeytettyä ja varmistettua että ratsastuskerrat ja maksut ovat tasan.

Kausitiedote löytyy sivun alaosasta, hinnasto ajankohtaista-sivulta ja oma hevonen-paketin muutoksista lisää sillä sivulla.

 

Hinnat 1.8.2021 alkaen

MaRS ry:n jäsenet

Muut

Irtotunti pienryhmässä (4 ratsastajaa)   

43 e

43 e

Ratsastustunti kausikortilla pienryhmässä*   

38 e

40 e

5 kerran kortti pienryhmässä (voimassa 6vko)   

210 e

210 e

10 kerran kortti pienryhmässä (voimassa 12vko)   

420 e

420 e

Yksityistunti

90 e

90 e

2-3 hengen ryhmätunti

45 e

50 e

Maasto (vain tallin asiakkaille)   

38 e

40 e

 

 

Ohjeet 18.3.2021 alkaen

Hevoset hoidetaan ulkona jos mahdollista. Harjauspaikalle mahtuu 3 hevosta: 1 keskelle ja 1 molempiin päihin hiekalle. Neljäs hevonen harjataan joko vanhan tallin edessä puomiin kiinnitettynä tai harjauspaikan viereisen rakennuksen seinällä olevaan lenkkiin kiinnitettynä.

Sateella/kylmällä hevoset harjataan sisällä niin, että jakaannutaan kahteen talliin. Molemmissa talleissa hevoset laitetaan päätykarsinoihin, keskimmäinen jää tyhjäksi. Jos hevosia on 3, vanhaan talliin menee 2 ja toiseen 1 (vanhassa tallissa satulat voi laittaa keskimmäisen karsinan oven päälle jolloin ne on valmiina siellä kuin hakee hevosen). Käytävällä ei saa harjata. Karsinassa saa olla vain yksi ihminen kerrallaan. Tunnin ajaksi riimut laitetaan harjakassiin ja harjakassi siirretään seinän viereen / karsinan ulkopuolelle. Jos hevosta hoitaa sisätiloissa, on käytettävä maskia.

Satulahuoneeseen mennään vain 1 kerrallaan (varmista tilanne ovella jos et ole varma). Tuntilista löytyy satulahuoneen ovesta ulkopuolelta. Satulahuoneesta haetaan / palautetaan varusteet ja ruokavadit tai pestään kädet (saippua ja käsipaperi löytyy lavuaarin vierestä), mutta oleskelu siellä on edelleen kielletty. Muutenkin turhaa oleskelua tallilla pitää edelleen välttää.

Vessan käyttö ei suositella lainkaan, sen pintoja emme pysty pitämään 100 % puhtaina.

Jos hevonen vaihtaa ratsastajaa tunnin alussa, uusi ratsastaja ottaa hevosen ohjista kiinni eri puolelta missä edellinen ratsastaja on, eli pidetään turvaväli siinäkin.

Tuntien peruutuksessa on nyt sairastuessa lievemmät ehdot, jos sairastut voit peruuttaa tuntisi 30 min aiemmin ja saat silti korvata tunnin. Peruuttamattomia tunteja ei saa edelleenkään korvata ja muissa syissä peruutus edelleen edellisenä päivänä klo 16.00 mennessä.

Edelleen on myös voimassa samat säännöt kuin ennenkin: jos olet vähänkään kipeä tai ollut ulkomailla viimeisen viikon sisällä, älä tule tunnille/tallille. Yski kainaloon, pidä hanskoja, säilytä turvavälit ja jos et pysty pitämään turvaväliä, käytäthän maskia sekä ja pese kädet/käytä käsidesiä ym. yleiset ohjeet.

Seuraamme virallisia ohjeistuksia aktiivisesti ja tämän vuoksi meidänkin ohjeisiin saattaa tulla nopeita muutoksia

 

-----

 

 

 

Tietosuojalaki muuttuu!

Ratsutila Cavalier ylläpitää manuaalista asiakasrekisteriä, joka säilytetään lukitussa tilassa ja tietoja käsittelee vain rekisterin ylläpitäjä Kaisa Laaksonen. Asiakasrekisteriin on kerätty asiakkaan nimi ja yhteystiedot. Tiedot on kerätty asiakassuhteen hoitamista varten ja niitä ei jaeta eteenpäin. Asiakkailla on oikeus nähdä tietonsa ja vaatia virheellisten tietojen korjaamista, pyynnöt näistä osoitetaan Kaisa Laaksoselle.